Fenyőkéreg

A fenyőkéreg a fenyőfa törzsének a külső részét alkotja. Kertépítési   funkciója: Nem engedi a magról kelő gyomokat a felszínre, védi a talaj víz és hő-háztartását, látványos esztétikai hatást biztosít. Hol NE használjunk fenyőkérget? Mivel a fenyőkéreg enyhén savas PH-val rendelkezik, ne használjuk a meszes talajt kedvelő növények alá. Ne alkalmazzuk medence köré, mert a szél könnyen behordhatja a vízbe, illetve tűzrakó hely közvetlen közelében, ahol száraz állapotban könnyen lángra kaphat a kipattanó szikrától. Milyen vastagon használjuk a fenyőkérget? Gyomok ellen 7-10 cm között van az ideális terítési vastagság.

Nálunk kapható fenyőkéreg:

APRÓ FENYŐKÉREG:

1. Az apró fenyőkéreg első rétegként való felhasználása:
5 cm vastagon szórjuk meg a takarni kívánt talaj felszínét apró fenyőkéreggel, mivel az ideálisabb fedési tulajdonságai miatt jobban elfojtja a gyomokat. Ezt követően terítsük rá az osztályozott fenyőkérget.

2. Az apró kéreg alsó és felső rétegként alkalmazva:
Első ránézésre, zsákban megpillantva azt gondolnánk, hogy ez a fenyőkéreg méret nem alkalmas arra, hogy felső rétegként is használjuk.
Ez az első benyomás azonban téves. Miután kiszórtuk, slaggal öntözzük át, hogy a port leveressük róla. Az eredmény magáért beszél:
Egy nagyon szép,elegáns takarást kapunk.
Nem elhanyagolható szempont, hogy ez a megoldás sokkal olcsóbb.

OSZTÁLYOZOTT FENYŐKÉREG:

A nagyobb darabos fenyőkérget második rétegként , dekorációs céllal alkalmazzuk.
Mivel méreténél fogva nem nyújt azonnali védelmet a gyomok ellen, alsó rétegként apró kérget használjunk.
Amennyiben már hasznátunk fenyőkérget és csak a felső réteget szeretnénk pótolni vagy megújítani, ez a kéreg ideális választás.

Adatvédelmi tajékoztatónk megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre: megtekint

Krisztina kertészet - 7400. Kaposvár Kanizsai út (MOL benzinkúttal szemben) 

Telefon: +36/ 82 419-651 - Mobil: +36/ 20 344-8970

E-mail: krikert@vidanetmail.hu