Kerttervezés, kertépítés, kertészeti szaktanácsadás

Kérdései vannak kerttel, növényekkel, termékekkel kapcsolatban? Nem tudja pontosan, hogy melyik növényt mikor kell ültetni, és hogyan kell gondozni?

Mi segítünk, forduljon hozzánk bizalommal.

Az általunk készített tervek látványosan szemléltetik, hogy milyen eredményre számíthat.

Sokan azt kérdezik: Miért kell ahhoz szakember, hogy pár növényt elültessek?

A válasz: Ahhoz, hogy az elültetett növények funkcionális és esztétikai szempontból is azt a szerepet töltsék be, amit szeretnénk, nélkülözhetetlen a növények és azok igényeinek ismerete. Soha ne gondoljunk úgy egy növényre, mint egy kerti bútordarabra. A hozzá nem értés következményei a sínylődő vagy pusztuló növényzet , túlburjánzó ősdzsungel, az összkép és a díszítőérték teljes hiánya. Amikor adott helyre növényt választunk, tisztában kell lennünk például azzal, hogy mekkorára fog nőni? Nagyra növő növényből metszéssel tudunk kisebbet csinálni, de fordítva ez nem lehetséges. Milyen a talaj vagy fényigénye? Alkalmas-e arra célra, amiért ültetjük?

Gyakran állnak elő az ügyfeleink azzal az igénnyel, hogy olyan kertet szeretnének, amivel nem kell foglalkozni. Rossz hír, hogy erre csak a művirág alkalmas.

A növény, amíg él, ápolásra, gondozásra, táplálásra szorul, akárcsak az ember. Amikor szükséges, meg kell metszenünk, mint ahogy mi magunk is vágatjuk a hajunkat. Gondolják el, mi lenne, ha egy ember nem kapna enni, vagy inni? Mi lenne, ha megbetegszünk, nem kapnánk gyógyszert? Az az ember legyengülne majd elpusztulna. Miért gondolja bárki is, hogy a hasonló módon elhanyagolt növényünkre nem ez a sors vár?

Nem egyszer tapasztaljuk, hogy a bár a tervezéshez és a kivitelezéshez szakember segítségét kérik, a fenntartásra már nem áldoznak, ugyanakkor maguk sem végzik el ezt a nélkülözhetetlen feladatot. Ha a kert nincs folyamatos fenntartás alatt, akkor a növények előbb vagy utóbb a kiöregednek, veszítenek esztétikai értékükből, kinövik a helyüket, elnyomják a többit, vagy egyszerűen elpusztulnak. Amikor már olyan szinten siralmas az egykoron szépen elkészített kert látványa, hogy már a tulajdonosa sem bírja elviselni- akkor szalad újra kertészhez, de ekkor már  késő. Egy több méterre felengedett metszetlen, felkopaszodott, beteges sövénnyel nagyon nehéz csodát tenni.

Soha ne feledjék, hogy AZ A JÓ KERT, AMELYBEN AZ EMBER ÉS A NÖVÉNY IS JÓL ÉRZI MAGÁT.

Ennek az összhangnak a megteremtéséhez kell a szakképzett segítség.

Amennyiben nálunk vásárolják meg a kertépítéshez szükséges növényeket és anyagokat, a tervezés INGYENES.

A helyszíni kiszállás és felmérés Kaposvár 100 km-es körzetében minden esetben ingyenes.

Kertépítés Előtte terv
  tovább   tovább
   
Látványterv Kerttervezés
  tovább   tovább
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatvédelmi tajékoztatónk megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre: megtekint

Krisztina kertészet - 7400. Kaposvár Kanizsai út (MOL benzinkúttal szemben) 

Telefon: +36/ 82 419-651 - Mobil: +36/ 20 344-8970

E-mail: krikert@vidanetmail.hu